Turhia käppyröitä

Laskelma ilmaistyöstä

  • Kuva taulukkolaskennan näkymästä
    Kuva taulukkolaskennan näkymästä
  • Tulokset tiivistettynä
    Tulokset tiivistettynä
  • Tulokset kaaviona
    Tulokset kaaviona

Keskityin laskuissani vain koulutettaviin ja kouluttajiin, muu yrityksen henkilöstö viettäköön vaikka siestaa Juhana Vartiaisen tyyliin. En myöskään laskenut mukaan työ- tai materiaalikuluja, koska ne eivät vaikuta palkkakuluihin ym, myöskin ettei menisi liian sekavaksi (itselle).

 

Yritin laskea skenaarioissa vaikutuksia yritysten tulokseen, ihmisten (työllisten kuin työttömienkin) tuloihin ja julkiselle sektorille (kunnat+valtio+sotu-rahastot). Laskelmissa katsoin myöskin, että kysyntä on rajaton, jottei mene korkeamman asteen matematiikaksi.

 

Yrityksen palkolliset katsoin työkyvyiltään ja -tahdeiltaan 100%-tasoisiksi, tuottaen 5000€ tulosta/työntekijä yritykselle. Työharjoittelijat katsoin gaussin käyrän mukaisesti keskimäärin 50% tuloksen tekijöiksi. Skenaarioissa nämä yrityksen kolme palkollista käyttivät kaiken aikansa harjoittelijoiden/uusien työntekijöiden kouluttamiseen ensimmäisen 6kk ajan (omat kokemukset ovat olleet tosin sitä, että näytetään mistä saa työasun ja lisää hyllytettävää, mutta on toki alakohtaisia eroja koulutuksen tarpeessa). Skenaarioissa, joissa puolet työharjoitteluista sai jakson jälkeen työpaikan katsoin työtä saaneet 75% tuloksen tekijöiksi.

 

Laskelmissa käytin seuraavia lukuja, jotka eivät mahdottoman kaukana todellisuudesta ja ovat lisäksi mukavia tasalukuja:

Palkka: 2000€/kk

Palkan sivukulut: 500€/kk

Työttömyyskorvaus: 700€/kk

Kulukorvaus: 200€/kk

Yhteisövero: 20% tuloksesta

Tulovero (työntekijän sotu-maksuineen): 20% palkasta/työttömyyskorvauksesta (pl. kulukorvaus, joka veroton)
 

Skenaario 1

"Fazer-tyyppinen" tapaus, jossa työllistetään ihmisiä ottamalla heidät ensin palkattomaan työharjoitteluun ja tämän jälkeen parhaat palkataan töihin. Juhlapuheissa tosin mainittiin vain palkattavat (hyväkuntoiset) ja työkokemusta (palkatta) saavat vajaakuntoiset.

 

Yritykseen tulee 30 työharjoittelijaa, joita kouluttaa puolen vuoden ajan kolme palkollista. Puolen vuoden jälkeen työpaikan saa 16 parasta työntekijää. Lopputuloksena 19 on vuoden jälkeen töissä ja 14 työttömänä. Yritys teki loistavaa tulosta ilmaisen (ja erittäin pitkän) työharjoittelujakson ansiosta, ja sai lopulta hyvää työväkeä vastaamaan kysyntään. Yritys tykkää.

 

Skenaario 2

Tämä on muuten sama kuin 1, mutta työharjoittelijoille maksetaan kulukorvausten sijasta oikeaa palkkaa 50% palkkatuen muodossa. Vaikka palkkatuki on paljon suurempi kuin työttömyyskorvaus, niin silti vaihtoehto on julkiselle sektorille melko kustannusneutraali (skenaario 1 verrattuna), koska osa rahasta ohjautuu työttömyys- ja eläkekassoille. Ykkösvaihtoehtoon verrattuna tässä raha ohjautuu yrityksen tuloksesta työn tekijöille.

 

Skenaario 3
Tuulesta temmattu vaihtoehto, mutta joka tunnutaan näkevän järkevänä argumenttina palkattoman työharjoittelun puolestapuhujilla: "Sitten yrityksen varmaan pitäisi palkata kaikki ja mennä konkurssiin, sitäkö sinä haluat?". Koska tulokkaat kaipaisivat ohjausta ja olisivat gaussin käyrän mukaisesti 50% työtehoisia, niin yritys tekisi tappiota ensimmäisen puolen vuoden ajan, jona kaikki kynnelle kykenevät olisivat palkkalistoilla, kysyntä olisi edelleen rajaton. Ihmisten tulotasoon tässä ei olisi vaikutusta (vrt Skenaario 2), mutta tässä vaihtoehdossa yritys maksaisi ihmisten elannon ja julkinen sektori ottaisi vain vero- ja veroluonteiset maksut vastaan.

 

Skenaario 4
Tässä lisää mielikuvitus-skenaarioita. Yrityksen tuotteille olisi pohjaton kysyntä, mutta ketään ei oteta töihin, koska työttömät ovat kaikki sohvan pohjalle valuneita työkyvyttömiä. Yrityksen liikevaihto tai voitot eivät pääse kasvamaan mihinkään, ihmisten keskimääräinen tulotaso pysyy huonona ja julkinen sektori tekee tappiota. Ei hyvä vaihtoehto kenellekään sekään.

 

Skenaario 5
Viimeisenä ei niin mielikuvituksellinen skenaario, jossa yritys pyörii ilmaistyövoimalla koko vuoden. Yritys tekee älyttömän kovaa tulosta, mutta koska kaikki eivät voi saada, niin ihmisten tulotaso on heikko ja julkinen sektori tekee persnettoa.


Vaihtoehtojahan maailmasta löytyy, mutta itse näen lähinnä järjettömänä nykyisen ilmaisen työharjoittelun/työkokeilun/kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuudet, joissa täysin työkykyisetkin laitetaan karenssin uhalla tekemään tulosta yrityksille, mikä on suoraa tulonsiirtoa ihmisiltä ja julkiselta sektorilta yritysten suuntaan. Täysin en lopettaisi työntekoon liittyviä tukia kuitenkaan. Vähentäisin ilmaista harjoittelua ja lisäisin palkkatukea, tai Rinteen mallin mukaisesti julkinen sektori maksaisi palkasta työttömyysetuuden verran. Työstä täytyy minusta kuitenkin edelleenkin maksaa palkkaa, kuulostipa se miten vanhanaikaiselta tahansa.

 

Edit: Sen verran, että huomasin näppäilyvirheen. Skenaario 3:ssa yrityksen voitto on alimitoitettu. Siinä pitäisi olla 96000, eikä 16000.

Niin ja vielä sellainen, että koska työstä aiheutuu muutakin kulua työnantajille kuin palkka ja sen sivukulut, niin laskin "1,7 kertoimella", eli 900€ lisämeno per työntekijä (saivatpa he palkkaa tai eivät). Tämä ei muuta sitä, että yritykselle on lottovoitto saada palkaton työharjoittelija, joka osaa kaiken tarvittavan jo valmiiksi, ja on lisäksi nöyrä.

Tässä vielä kuvamuodossa tuo 1,7 kertoimella laskettu tulos.  Linkki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Juhani Nurminen

Vaikka en asiasta mitään "tiedä" niin väitän heti, että palkan sivukulut ovat likimain kolminkertaiset laskelmassasi käytettyyn verrattuna.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

On noin 25%, mutta jos lasket kannattaako palkata, suosittelevat laskemaan 27%:n mukaan.
Lisäys:
Täältä löytyy erilaisia laskureita:
https://www.google.gr/search?q=ty%C3%B6nantajan+oh...

Henry

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Voi siihen laskea kaikkea mahdollista lisäksi. Ei tuo kaavioni ole itse täydellisyys.

http://blogi.auriayrityslaskenta.fi/bid/178866/N-i...

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Palkan sivukulut 2000€ palkalla noin 500€ (työnantajan osalta)
https://www.palkkaus.fi/Cms/Article/tyonantajan_si..., työntekijän osuudet laskin veropottiin meneviksi.

Kuten tuossa mainitsin, niin en laskenut mukaan materiaali-, vuokra tm kuluja, vaan keskityin jonkinlaisiin suuntaviivoihin noiden 33 ihmisten tekemisten vaikutuksiin yrityksrrn, itseensä ja julkiseen sektoriin.

Se, että lisäisin nuo laskujen kannalta epäoleelliset jutut tuohon, muuttaisivat lopputulosta, mutta eivät paljoa.

Pekka Heliste

Eivät ole, ne ovat n 25 % ja jos siihen lasketaan lomatsosiaaliset vapaat niin n 45 %

Esimerkkinä työnantajan sivukulut 1000 € bruttopalkkaa (18–52v työntekijä, tilapäinen työnantaja) maksettaessa (tässä esimerkissä ei ole mukana mahdollisesti työssä sovellettavan yleissitovan työehtosopimuksen tuomia lisiä):

Bruttopalkka kuukaudessa 1000 €
TyEL-maksu: työnantajan osa 19,40 % +194,00 €
Sosiaaliturvamaksu: 2,12 % bruttopalkasta +21,20 €
Työttömyysvakuutusmaksu: työnantajan osuus 1,00 % +10,00 €
Työtapaturmavakuutus ja ryhmähenkivakuutus: esimerkiksi 2% (tarkka maksu riippuu työstä) +20 €
Työnantajalle tulee maksettavaa yhteensä 1245,20

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Tuolla kaavalla palkan päälle tulee noita maksuja 2000e palkan kohdalla 490,4€... Minkä siis pyöristin 500 euroon, ettei mene ihan pilkkulaskennaksi.

Laskin kuitenkin myös tuolla "1,7 kertoimella", eli 900e/työntekijä lisäkuluja, saivatpa he palkkaa tai eivät. Laitan sen tuonne jutun loppuun.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

En muuten koskaan tule ostamaan mitään Fazerin tuotteita, on se heidän kampanjansa sen verran sikamainen. Toivon, että heille tulee kunnolla takkiin tuollaisesta kampanjasta.
__________________________________

Meikäläisillä on toinen kampanja menossa:
Sano ei Fazerin tuotteille!-kampanja
https://www.facebook.com/events/529525800570114/

"Viime viikolla Fazer julisti Suomi Areenan paneelikeskustelussa, että työelämä kuuluu kaikille. Tämän suurenmoisen ajatuksen kunniaksi ja lahjaksi satavuotiaalle Suomelle Fazer ilmoitti tarjoavansa 125 uutta työmahdollisuutta vaikeasti työllistyville.
Yrityksen omien sanojen mukaan tämä mittava sijoitus on kohdistettu pitkäaikaistyöttömille, nuorille työttömille, maahanmuuttajille ja osatyökykyisille. Lainaus Saku Timosen blogi)

Totuus on kuitenkin jotain täysin muuta, "Haemme tuotantotyöntekijän tehtävistä kiinnostuneita henkilöitä rekrykoulutukseen. Olet täysi-ikäinen ja oma-aloitteinen tekijä. Olet innokas ja halukas kehittämään itseäsi käytännön tekemisen kautta ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot sekä työelämän kielitaidon suomen kielessä. Et hätkähdä kiirettä ja omaat tuotannon tehtävissä vaadittavan hyvän fyysisen kunnon. Terveydelliset tekijät (esim. jauhopölyallergia) rajoittavat/estävät työtehtävissä suoriutumista. Koulutuksen kautta Fazerin on tavoitteena tarjota mahdollisuus työelämään erityisesti heille, jotka ovat kohdanneet työllistymisessään esteitä syystä tai toisesta." (TE-palveluiden ilmoitus)

Fazer esiintyy suurena hyväntekijänä ja auttajana vaikka on rekrytoimassa 125 ilmaistyövoiman edustajaa tekemään oikeaa palkkatyötä- vaan ilman palkkaa.
Fazer antoi kenkää 40 työntekijälleen ja nyt valittaa että on saatava lisää tekijöitä.

Takuutahan ei ole 3-6 kk harjoittelun ja työjakson jälkeen oikeasta työllistymisestä tai mahdollisuudesta päästä oppisopimuskoulutukseen. Teetetään siis palkkatyö ja käytetään härskisti hyväksi yhteiskuntamme heikoimmassa osassa olevia ihmisiä.

Minä boikotoin tästä eteenpäin KAIKKIA Fazerin tuotteita, toivon etten mielenilmauksellani ole yksin. Jos mielestäsi pidät Fazerin toimintaa edesvastuuttomana ja kaksinasmoraalia esiintuovana, liity mukaan. Näytetään ettemme hyväksy heikompiosaisten ihmiset törkeää hyväksikäyttämistä ja tekopyhyyttä.
____________________________________________

Last week Fazer, one of the largest corporations in the Finnish food industry, declared in a panel discussion that worklife belongs to everyone. For this grandiose thought and as a present to 100-year old Finland, Fazer announced 125 new jobs for people who have difficulties finding paid work. According to company, this is going to be a massive investment for long-term unemployed, young unemployed, immigrants and people with partial work ability.

How ever, the truth is quite different. The official job description says the following: "For this recruitment training, we are looking for people who are seeking to become production workers. You need to be at least 18 years old and independent. You must be enthusiastic and able to develop yourself. You need excellent communication skills and fluency in Finnish language. You are not afraid of hurry and you are physically fit. Health issues (such as flour dust allergy) do limit or prevent you from performing your tasks. Through this training Fazer aims to offer possibility for work life especially to those who have difficulties finding employment.

Fazer presents itself as a great benefactor even if it is about to recruit 125 unpaid interns to perform tasks usually performed by paid workers. Fazer made 40 employees redundant and now the company complains that they need more staff. There is no guarantee of finding employment after the unpaid internship which lasts from three to six months. In a nutshell, Fazer is about to outsource work earlier performed by paid employees to unpaid interns. This is gross exploitation of the weakest members of our society.

From now on, I am going to boycott all Fazer products. If you think that Fazer has acted on despicable and immoral manner, join our boycott. Let's show that we do not accept hypocrisy or exploitation."

Henry

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä aihe. Tähän kuulis mielellään vaikka Stubbin tai Kataisen kommentteja.

Lähtökohtaisesti ilmaista työtä ei ole. Joku, jossain maksaa tämän (kin) työntekijän palkan. Siis sen rahan, jolla tämä ilmainen duunari elää. Onneksi on seinä. Siellä se ratkaisu on.

Btw. Miten ihmeessä joku, siellä jossain edes kuvittelee verojen osuuden pienenevän. Hauska yhtälö tämä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset