Turhia käppyröitä

Voittoa tuottamaton hikipaja

Pitäisiköhän itsekin perustaa joku säätiö? Pyytäisin asiakkailta maksua, kun teetättäisin orjahommina vaikka pyörän korjaamista ja kiinteistöhuoltoa. Tässä vaan tulee vaikeus, että miten en rikkoisi mitään pykäliä, kun työ ei saisi sotkea markkinoita, eikä yhdistys saisi olla voittoa tuottava. Lisäksi nämä kuntoutettavat eivät saisi olla palkkatyötä vastaavissa töissä.

"Kuntouttavalla työtoiminnalla ei saa korvata virkasuhteessa tai työsuhteessa tehtävää työtä. Kuntouttava työtoiminta ei saa aiheuttaa kunnan tai muun toiminnan toteuttajan palveluksessa olevien työntekijöiden irtisanomisia tai lomauttamisia, eikä heidän työolosuhteidensa tai etuuksiensa huonontumista."

 

Ilmeisesti pitäisi kysyä neuvoa tästä muilta säätiöiltä, kun kaikenmaailman alihankintahommia metalli- ja elintarviketöistä lähtien voisi teetättää, ja säätiöt voivat saavat lisäksi siitä hyvästä kaupungilta rahaa. (Tämähän on oltava lainmukaista toimintaa, kun miten sitä muuten kehdattaisiin nettisivuilla asti mainostaa?)

"Tähän saakka kaupunki on maksanut Parik-säätiölle kuntouttavan työtoiminnan asiakaspäivästä 30-45 euroa. Yhdistykset ovat saaneet runsaat 10 euroa päivässä ja osa palveluntuottajista on toiminut ilman korvausta."

 

Saa minusta olla aikamoinen fakiiri, jos saa esim 30 euroa päivässä säätiölle joka teetättää kaikenmaailman töitä (markkina)hintaan ilmaistyövoimalla (no valtio maksaa ruhtinaallisen 9e/päivä korvauksen orjille) ja ei kuitenkaan ole voittoa tuottava tai häiritse työmarkkinoita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset