Turhia käppyröitä

Isotuloisimmille suurimmat tulonsiirrot

  • Tulonsiirrot / talouden työssäkäymättömät
    Tulonsiirrot / talouden työssäkäymättömät

Kelan pääjohtaja sanoo sen uudestaan: ”Meillä ole enää varaa kasvaviin sosiaalitukimenoihin”

Tuon Hyssälän puheen pohjalta tuli mieleen katsoa, että minne ne tulonsiirrot menevätkään.

Keksikää parempi kaava jos tulee mieleen. Tuo kuvaaja on sen pohjalta, että töissäkäyvä ei saisi suoria tulonsiirtoja lainkaan, vaan olisi otettu huomioon vain kotitalouksien työssäkäymättömät aikuiset ja lapset (Eli kotitalouden tulonsiirrot/työssäkäymättömien määrä)... "Mitään tekemättömät" isotuloiset saavat entistä enemmän ja alin tulodesiili jää muista jälkeen. Kertooko tuo taas sitten mistään mitään? Ison puljun pääjehu jäädessään ansiosidonnaiselle tai eläkkeelle voi pysyä ylimmässä tulodesiilissä, palkka vain muuttuu tulonsiirroksi. Muut ovat aika nätissä rykelmässä, paitsi ylin tulodesiili on karannut entisestään muilta ja alin tulodesiili jäänyt muista jälkeen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En oikein osaa innostua tiedosta että kaikkein suurituloisimmat, työssä käymättömät, saavat kuvaajasi mukaan keskimäärin 1750 € kuukaudessa tulonsiirtoja. Lähinnä tuo masentaa ja antaa syyn suhtautua eläkejärjestelmäämme äärimmäisen varauksellisesti.

Relevantimpi tarkaastelun aihe lienee kuinka paljon tulonsiirtoja työssä käyvät saavat tulodesiileittäin ja miksi. Miksi rakennamme yhteiskuntaa, jossa pienituloinen tarvitsee harkinnanvaraisia tulonsiirtoja pärjätäkseen?

Pekka Pylkkönen

Henkilökohtaisessa tarkastelussa jokainen tulodesiili saa hyvin tarkkaan 10% tulonsiirroista, eli kaikki tulodesiilit saavat yhtä paljon.

Kotitaloustarkastelussa tilanne muuttuu kuvaamaasi suuntaan.

Ansiosidonnaisella on hyvin hankala päästä ylimpään tulodesiilin, se leikkaantuu todella voimakkaasti korkeilla tuloilla.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Eläkkeethän nuo tulonsiirrot lähes kokonaan kattavat. Saa siinä olla isotuloista puolisoa / itse jatkaa eläkeläisenä töissä / pääomatuloa viljalti, jotta perhe pääsee ylimpään tulodesiiliin.

Pekka Heliste

Kotitalouksien saamat tulonsiirrot tuloluokittain

I (pienituloisin 10 %) 10 397, II ) 15 431, III) 16 825, IV) 17 048 ,V) 15 893, VI) 15 159, VII) 14 375, VIII ) 13 756, IX) 13 327 ,X (suurituloisin 10 %) 16 318

Kotitalouksien saamat tulonsiirrot tuloluokittain ilman työeläkkeitä

I (pienituloisin 10 %) 8399, II ) 7767, III) 6423, IV) 5925 ,V) 5295
VI 4997, VII) 4428 VIII ) 4619, IX) 3589 ,X (suurituloisin 10 %) 3143

Keskimäärin 8 ylintä tuloluokkaa saavat n 4800 euroa tulonsiirtoja per talous
ja nuo kaksi alinta n 8100 euroa

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Tuohon tulodesiilijakoon kun saisikin vielä mukaan muutakin infoa kuin, jotta montako lasta ja työtätekevää on keskimäärin, niin pääsisi jo pitkälle. Opiskelijat, eläkeläiset jne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset