Turhia käppyröitä

Muutokset ikäluokkien tulonjaossa 2000-2015

  • Ikäluokkien nettotulojen muutos suhteessa keskiarvoon 2000-2015
    Ikäluokkien nettotulojen muutos suhteessa keskiarvoon 2000-2015

Lyhyesti kuvaaja esittää kuinka työeläkkeet ovat entistä suuremmat ja työurien pidentyminen pelkästään yli 60 vuotiaiden keskuudessa saa kuvaajan näyttämään tuolta. Nuoret eivät pääse työnsyrjään, eivätkä työmarkkina- ym tuet kasva yhtä rivakasti kuin työeläkkeet.  Jos nyt jotain hyvää pitäisi keksiä, niin 60-64 vuotiaiden ikäluokassa kasvanut työllisyysaste on vähentänyt voimakkaasti tulonsiirtojen tarvetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kuvaaja esittää sen, että vain vähän aikaa eläkkeellä olleiden tulot ovat nousseet mutta pitempään eläkkeellä olleiden tulot ovat taas laskeneet. Tämähän johtuu pelkästään siitä, että palkat ovat nousseet ripeämmin kuin eläkkeet johtuen juuri taitetusta indeksistä.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Kuitenkin nykyään pitäisi tehdä pidempi ura saadakseen saman eläkkeen suhteessa palkkoihin? En nyt löytänyt vahvistusta tuolle, joten mutuilen.

Leikattu indeksi selittää osaltaan. Tuossa kuvassa työeläkeindeksin mukaan maksettujen eläkkeiden kehitys. Arvo 1 on eläkkeelle jäädessä oleva suhde palkkoihin (niistä en tiedä onko SE suhdeluku muuttunut vuosien saatossa). Pitkällä aikavälillä tosiaan he häviävät palkkakehitykselle, mutta... Pitää kysyä ETK:lta tms näistä varmaan, jos heillä olisi tietoa, etten enempää mutuile :)
http://imgur.com/VOPlXvb

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset