Turhia käppyröitä

Lapsilisä vastikkeelliseksi

ILO:n arvion mukaan maailmassa oli vuonna 2012 168 miljoonaa 5–17-vuotiasta lapsityöntekijää. Suomessa on valtavat lapsityövoimareservit, mutta niitä ei käytetä kaikenmaailman turhien kansainvälisten sopimusten ja kotimaisten lakien takia. Nykyinen lapslisäkään ei edistä työllistymistä millään tavoin ja alle 15-vuotiaiden työllisyysaste on kutakuinkin nolla. Kilpailukykymme kärsii lasten työn vieroksunnan takia tärkeisiin kilpailijamaihimme Bangladeshiin ja Tadžikistaniin nähden erittäin paljon.

 

Ehdotankin, että lasten syrjäytymiseen otetaan tiukka ote muuttamalla lapsilisä vastikkeelliseksi. Konttausikäisistä ei toki ole mitään hyötyä vielä töissä, joten heille ei tarvitse tukia antaakaan. Neljävuotias voisi jo motoristen kykyjensä ja pienen kokonsa ansiosta tehdä muutaman tunnin työrupeamia esimerkiksi pesten kauppojen hyllynalusia, jonne aikuiset työntekijät eivät mahdu. Päivän ahkerimmalle pölyjen kerääjälle kauppa voisi maksaa yhden Muumi-tikkarin, jotta pienten lasten kilpailuhenkisyys kehittyy. Vähän vanhemmille lapsille tulisi koulujen lukujärjestykseen leikkimielistä kaupunkien puistojen haravointia ja vanhusten ulkoiluttamista.

 

Tämä kaikki olisi kuitenkin vapaaehtoista. Jos lapsi ei tekisi töitä uuden uljaan yhteiskuntamme eteen, niin ei hänelle sovi lapsilisääkään maksaa. Jos niskurointia esiintyisi paljon, niin uudelleenkoulutusleirit olisivat yksi vaihtoehto työmoraalin nostattamiseksi. Puuvillan kerääminen on aikojen saatossa todettu hyväksi kuntoutukseksi työnvieroksujille. Suomessa puuvilla ei kasva, mutta äkkiäkös valtio hakee EU:lta maataloustukia niin paljon, että kesannolla olevat pellot alkavat puskea sitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Yrität tässä hauskasti verrata lasta aikuiseen. Haluat että aikuisia holhotaan samoin kuin lapsia ilman mitään omaa vastuuta itseensä.

Halveksit työttömiä.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Hieno kirjoitus! Myös kaimasi on huumormiehiä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Miten sinä oikein onnistuit saamaan käsiisi hallituksen salaisen muistion? Tämä teksti on selvästikin hyväätarkoittavan hallituksemme käsialaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Vaikuttaisi ihan jatkumolta nykyiselle linjalle. Liian moni huutaa työn itsearvoisuuden perään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset