Palkansaajan tuloveroprosentin kehitys

Veronmaksajien sivuilta löytyy Palkansaajan tuloveroprosentin kehitys-otsakkeella oleva laskelma työntekijöiden kokonaituloveroista eri vuosilta ja eri tulotasoilla. Se ei kuitenkaan suoraan kertonut, että montako euroa (tai markkaa) monesta eurosta verotettiin. Siispä ansiotaso- ja elinkustannusindeksi avuksi. 2017 luvut ovat merkattu tähdellä (*), koska ne ovat Veronmaksajien omia arvioita ja inflaatiot sun muut on laskettu viimeisimmän tiedon, eikä vuosikeskiarvojen pohjalta. Vuosiksi arpoutuivat 1995 ja 2017, koska tästä tuoreestakin vuodesta löytyi tietoa ja 1995 on ollut kaikkein kovin tuloverotus mittausvälillä.

 

Prosenttiyksiköissä mitattuna pienituloisten verotus on laskenut eniten, jopa siinä määrin, että ettei verojen määrä ole noussut oikeastaan yhtään vuosien varrella, vaikka palkat ovatkin. Euroissa mitattuna eniten ovat hyötyneet isopalkkaiset.

 

Ainakin se tuli tässä mieleen, että loppuukohan koskaan mäkätys ja tyhjän huutelu maailman kovimmista veroista. Muisti ei ainakaan kauaksi näillä kanna.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu