Turhia käppyröitä

Työttömien pakkosiirrot-suunnitelma

Koska kaikki Virroilla asuvat työttömät eivät tajua hakea osa-aikaisiksi Siwan kassoiksi Inarin sivukylille, tai Vimpelin työttömät kutojat aivokirurgeiksi Rovaniemelle niin toteutetaas homma pakkosiirroilla. Valitettavasti missään kunnassa ei ole auki enemmän työpaikkoja kuin on työttömiä työnhakijoita (lähimmäksi tasapainoa pääsi muuten Uusikaupunki), niin jäljelle jääkin työn perässä liikkumisen sijasta työttömyyden takia muuttaminen. Homman toteutin paperilla siten, että laskin yhteen vuoden aikana auki olleet työpaikat ja työttömien työnhakijoiden lukumäärän TEMin tietojen pohjalta. Sen jälkeen työttömien lukumäärän jaoin avointen työpaikkojen määrällä ja suhteutin koko maan tasolle. Siirrytään avoimesti työvoiman liikkuvuudesta höpisemisestä työttömien liikuttamiseen, jotta työttömyydestä pääsisivät nauttimaan kaikki kunnat tasaveroisesti. Kansantalouden ja inhimillisyyden takia tuossa ei ole tietty mitään järkeä, mutta ei se ole ennenkään päättäjiä haitannut.

 

Vähemmän pakkosiirtoja kannattava voi lukea nuo TOP 10-listat sen pohjalta, että missä on eniten ylitarjontaa työttömistä suhteessa avoimiin työpaikkoihin ja missä ei.

 

TOP 10 kunnat, joihin siirrettävä lisää työttömiä:

HELSINKI    12385
TAMPERE    5836
VANTAA    4391
UUSIKAUPUNKI    3308
VAASA    3110
SEINÄJOKI    3076
KUOPIO    1465
EURAJOKI    1385
INARI    1343
TURKU    1237

 

TOP 10 kunnat, joista työttömiä siirrettävä:

JYVÄSKYLÄ    -2757
OULU    -2179
KOUVOLA    -2147
KOTKA    -2041
JOENSUU    -1999
SALO    -1720
LAPPEENRANTA    -1044
IMATRA    -1016
LOHJA    -913
PORI    -869

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Perussuomalaisethan ovat ehdottaneet, että aletaan maksaa rahaa siitä kun kun muuttaa työn perässä. Kannatan, ja olin vielä hetki sitten perussuomalainen, nyt en ole edes "sinininen" - olen lähinnä vihreä. Meinaan silti äänestää pressanvaalaissa henkilöä jonka parhaiten tunnen: Lauraa, ja luotan siihen, että Hän voittaa - niin kenet?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Liikkuvuusavustukset on tosiaan olemassa. En tosin tiedä, että miten hyödyllistä on loppupeliin yhteiskunnan kannalta houkutella ihmisiä muuttamaan yhteiskunnan tuella, eikä niin isoilla liksoilla, ettei moisia tarvittaisi.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

on liikkumisavustukset juu, mutta se kattaa hikisellä muuttokustannukseet.. Ja nekin pitää anoa ja katsotaan tapauskohtaisesti, ja pitää olla laskua ja vaikka mitä.. näyttää todisteeksi!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Olisiko esimerkiksi Helsinkiin siirrettävä työtön työvoima "laadukkaampaa", kuin Helsingissä olevat työttömät? En ole alueellisesti seurannut, mutta työttömiä taitaa olla Helsingissäkin monin verroin enemmän kuin avoinna olevia työpaikkoja.

Kilpailu avoimista työpaikoista kovenee robotiikan, tekoälyn ja automatiikan seurauksena. Nyt vähennetään pankkitoimihenkilöitä, kohta jää paljon kassatyöntekijöitä työttömiksi automaattikassojen vuoksi. Varastotyöntekijöitä, keräilijöitä ja lajittelijoita tarvitaan tulevaisuudessa entistä vähemmän.

Helsingissä tuli nyt yhteen apteekkiin uusi robotiikalla toimiva lääkevarasto. Siinä lääkkeet ovat sekaisin varastossa. Robotti ei tarvitse tuotteiden kanssa minkäänlaista järjestystä.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Niinkuin totesin tuossa, niin missään kunnassa ei ole enempää avoimia työpaikkoja kuin on työttömiä työnhakijoita. Uusikaupunki pääsi melko lähelle tasapainoa (1,1 työtöntä työnhakijaa/avoin työpaikka 12kuukauden luvut yhteenlaskettuina), mutta pienenä kaupunkina ei yltänyt kärkeen. Helsingin kärkipaikka selittyy lähinnä koolla. Koko maan keskiarvo oli luokkaa 7,4 työtöntä/avoin työpaikka ja Helsingin 5,9, josta pääsin lukuun 1,5*avoimet työpaikat = 12385

Luvut Toimialaonlinesta napattu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset