Turhia käppyröitä

Unkarin oikeistohallituksen kommunismi

  • Unkarin työttömyysaste ja
    Unkarin työttömyysaste ja

Tilastojen valossa Unkari on tällä Orbanin lanseeraamalla "työhön perustuvalla taloudella" poistanut maasta työttömyyden. Kannustinloukkuja ei tietty tunneta maassa, jossa jokainen työstä saatu forintti lisää hyvinvointia (tasaveron takia noin 2/3 forinttia). Kaikki siis näyttää loistavalta oikeistoutopialta.

 

Otsikko liittyy kommunismin työvelvollisuuteen. Unkarissa se on sentään "vapaaehtoista". Työttömyyskorvausta maksetaan EUn lyhin aika (3kk) ja sen jälkeen onkin tartuttava tähän paikalliseen "kuntouttavaan työtoimintaan", jos ei saa oikeita töitä ja takapihan kaalimaasta ei riitä ruokaa. Aiheesta kirjoittelin aiemmin tässä.

 

Sattumalta vastaan tuli virallinen unkarilainen sivu, jolle on listattu nämä työleiriläisten määrät. Heitähän ei lasketa "oikeisiin" työttömiin kuten ei Suomessakaan. Siitä pääsinkin sitten kaavioimaan.

 

Tämän traktorit orjatyöläisillä syrjäyttävän Orban-suunnitelman myötä noin 4% Unkarin työvoimasta ja puolet työttömistä tekee töitä palkatta, saaden vastikkeellista sosiaaliturvaa. Se vääristää ainakin työttömyystilastot saaden näyttämään Orbanin hallinnon menestystarinalta, vaikka maan työttömyyskehitys ei ole ollut oikeasti sen kummempaa kuin muuallakaan EUssa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset