Turhia käppyröitä

Työttömyys elää

  • Siirtymät työttömyyden suhteen kvartaaleittain, tuhatta henkeä
    Siirtymät työttömyyden suhteen kvartaaleittain, tuhatta henkeä
  • Virtaukset työllisyydestä työttömyyteen ja työelämän ulkopuolelta työttömyyteen
    Virtaukset työllisyydestä työttömyyteen ja työelämän ulkopuolelta työttömyyteen

Eurostatilta löytyi 2010 vuodelta alkaen eri maista kvartaalitason liikahduksia työelämästä ja sen ulkopuolelta, kuinka monta tuhatta ihmistä joutui työelämästä työttömäksi, pääsi opiskelijaelämästä (tai eläkkeeltä) työelämään, jäi työelämästä äitiyslomalle tai eläkkeelle ja niin edespäin. Luvuista en tiedä miltä pohjalta Eurostat on niitä ottanut, mutta uskotaan nyt tämänkin kerran niitten oikeellisuuteen.

 

Ensimmäisessä kuvassa arvot ovat erikseen. Kuten näkyy, niin työttöminä pysyy "vain" vähän yli satatuhatta ihmistä vuosineljänneksestä toiseen. Osa saa töitä, osa karenssin, osa jatkaa syksyllä opintoja.

Toiseksi korkein viiva on "Työelämän ulkopuolella -> työtön". Meinaa lähinnä opinnoista työttömiksi valmistuvia. Vaaleanvihreä "Työtön -> työelämän ulkopuolella" ryhmään kuuluu niin eläkkeelle/opiskelemaan/toimeentulotuelle päätyviä.

Sitten tullaan niihin työvoimaan kuuluviin työttömiin ja työllisiin. Tummanpunainen kuvaa työllistyviä työttömiä, tavan punainen työttömäksi jääviä töissä olleita. 50-60 tuhatta työtöntä saa töitä ja 30-40 tuhatta saa potkut.

 

Sitten toinen kuva, mikä kuvaa virtauksia. Ihmisiä siirtyy työelämän ja työttömyyden välillä yhtälailla myös työelämän ulkopuolelta työttömyyteen ja toistepäin.

 

Niin ja miksi käytin liukuvia arvoja (taas), enkä jokaista mittausarvoa erikseen laittanut? Kausivaihtelu on niin suurta, että ettei tuosta ottaisi kyllä erkkikään selvää (kuvalinkki).

 

Hyvää joulua kaikille lukijoille ja lukemattomille muillekin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset