Turhia käppyröitä

Kyhäelmä nimeltä tuloverotuksen kokonaisuudistus

  • Nyt olisi käyrät kohdillaankin...
    Nyt olisi käyrät kohdillaankin...

Ensin laskeskelin mittavia eroja sen välillä, miten suuria (palkka)tuloverot ovat laskureiden mukaan ja miten vähän sitä loppupeliin maksetaan veroja. Esimerkki ylimmältä tulotasolta mihin nuo verotiedot ylsivät. Yli 100 tuhatta vuodessa tienaavien keskiarvotulot olivat 188 tuhatta vuodessa (ml. verovapaat osingot ja korot) ja veroprosentti oli keskimäärin 35,3, mutta palkkatuloverolaskurin mukaan sen olisi pitänyt olla 50,9. Aikamoinen ero (no mutku pääomatulot, vähennykset etc etc).

 

No sitten harppasin kuitenkin eteenpäin tuosta. Entä jos poistettaisiin pääomatuloverotus, vähennykset ym, kunnallisäyri olisi sama asuinpaikasta riippumatta ja verotettaiisiin niin, jotta jokainen veronalainen tulo (asumistuet, lapslisät ym jäisivät ulkopuolelle ts) olisi samanarvoista ja veroprogressio otettaisiin palkkatuloverotuksen pohjalta, kuitenkin niin, jotta verotulot pysyisivät (paperilla) samana?

 

Eihän tuota kukaan kuitenkaan kannattaisi vaikka miten selkeää olisi, kun en ajatellut yhtään pieneläkeläisiä, pitkän työmatkan omaavia tai korotettujen pääomatuloverojen vaikutusta vuokriin jne.

 

Sivuhuomiona se, että verot on laskettu 2016 mukaan, koska se on uusinta tietoa verotulojen osalta. Toisena sivuhuomiona vielä sellainen, että mukaan on ynnätty kaikki tuloihin liittyvät verot ja sotut, tyelit mm.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Unohdat maksut, jotka eivät ole veroja kummempia. Eli kaikki verot ja ns maksut, jotka on pakko maksaa. Eikä siinä vielä kaikki.

Pitäisi huomioida koko palkka eli palkkasumma. Siitä menevät pakolliset verot. Siitä saa sen todellisen veroprosentin mitä palkasta menee.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Pitääkin näköjään editoida tuota tekstiä.
Kyllä, mukana ovat myös kassamaksut, tyelit jne. Nuo prosentit kuulostavat pieniltä, mutta jos Verohallinnon lukuja on uskominen, niin ne prosentit jäävät tuolle tasolle.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei toi kyllä ihan realistiselta näytä, kun vertaa omaan verorttiin.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #3

NO NYT. Myönnän erheeni *iskee päätä seinään*
Kyllähän tuo näyttikin liian hyvältä ollakseen totta. Korjailen nuo taulukot, kun sotut ovat kuin ovatkin jääneet, vaikka mielestäni pari kertaa tarkastin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Sitte vielä ne piilossa olevat ns työnantajamaksut. Lapsiperheellä kun kaikki mitä tulee myös menee. Lopusta alvit ja muut jne..

Itse laskin maksavani yli 50% veroja. http://www.totuusveroistasi.fi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset