Turhia käppyröitä

Työttömyysihmeen ihmettelyä

  • Työttömyyden vähentyminen maittain/alueittain 2015 toukokuu-2018 tammikuu
    Työttömyyden vähentyminen maittain/alueittain 2015 toukokuu-2018 tammikuu
  • Sama tekstimuodossa
    Sama tekstimuodossa

Keskusta on aloittanut parodialta vaikuttavan kampanjan ylistääkseen johtamansa hallituksen toimia.

Linkki FB-videoon. Saateteksti: "Puheen sijaan Suomi tarvitsee tekoja. Edellinen hallitus jätti Suomen todella huonoon kuntoon. Nyt suunta on muutettu, kun Sipilän hallitus kääri hihat ja ryhtyi töihin. Tulokset näkyvät jo nyt."

 

Olemmehan saaneet lukea miten työllisyys kasvaa yli äyräiden, työttömyys on selätetty ja bruttokansantuote kasvaa, ja tietenkin vain hallituksen toimien johdosta. En tiedä mikä kaikki tökki edellisen hallituksen aikaan, kun tuli uusi lässähdys 2012 paikkeilla. Eihän noilla hallituksilla ole OIKEASTI suurta merkitystä miten ulkomaailman talouden vireet tarttuvat Suomeen... No leikitään nyt kuitenkin, että kaikki on hallituksen ansiota, kun Keskustan omakehu haisi tänne asti. Otan esimerkiksi työttömyyskehityksen. Vertailin työttömyyden kehitystä EU-alueella (plus Islanti ja Norja tuli mukaan, koska Eurostatin lukujen kylkiäisinä sai).

 

Työttömyysprosentin kehitys alkaa 2015 toukokuusta ja päättyy 2018 tammikuuhun. *=joku muu ajankohta

Kaikissa vertailussa olleissa maissa työttömyys laski tuolla ajanjaksolla, toisissa enemmän ja toisissa vähemmän. Suomi tuli hienosti pronssille tosin sarjassa "vähiten laskenut työttömyysprosentti". Ei huonoille hävitty, kun Norjalla ja Itävallalla ei ollut oikeastaan paljoa varaa parantaa. Tuoreimmat lukemat Norjassa 4,1% ja Itävallassa 5,5%, kun Suomessa sitävastoin korkeahko 8,5%.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän SeijaHuuhtanen kuva
Seija Huuhtanen

Ja kuinkahan paljon tuostakin olemattomasta työttömyyden vähenemisestä johtuu siitä, että työttömiä on pakotettu eri nimikkeillä oleviin palkattomiin töihin tai potkittu pois työttömyyskorvauksen saajien joukosta. Molemmissa tilanteissa työtön ei ole tilastoissa enää työtön.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Palveluissa olevien kokonaismäärä ei ole pahemmin muuttunut (vähenemään päin peräti).

Siitä ei ole kuvaa, että moniko on tippunut työnhausta pelkälle toimeentulotuelle tms.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Palkattomat 9 euron "kuntouttavat työt" ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti viime vuosina, samoin kaikenlaiset tempputyökokeilut, joista ei synny ihmiselle palkkaa, ei eläkettä. Työllistetyksi tilastoissa kirjataan jo yhden tunnin työllistyminen viikossa, että näin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset