EU-maiden pienituloisuusasteet

Koska Suomessa kertoillaan, että yli 10% on pienituloisia, niin ajattelin vertailla koko Euroopan Unionin tasolla, jotta luvut olisivat jotenkin vertailukelpoisia.

 

Eurostatilta nyysin 2016 vuoden tulonjakolukuja. Sitten toiselta Eurostatin sivulta löytyi luku, että EU:n mediaanitulot kotitaloutta kohti vuonna 2016 olivat 16561 euroa. Siitä sitten lyhyellä matematiikalla 60% pienituloisuusraja on 9936,6 euroa.

Sitten pääsinkin laskeskelemaan, että kuinka moni desiili ja tai prosentti jäi tuon pienituloisuusrajan alapuolelle.

Minulla ei ollut sen tarkempia tietoja mitä Eurostat nyt tarjosi tavan talliaisille, joten siksi nuo prosentit ovat noin lavealla haarukalla. Ensimmäisestä 5% löytyi tietoa, sekä sen jälkeen seuraavista desiileistä, kymmenprosenteista. Käytin vielä ostovoimakorjattuja lukuja, etteivät joidenkin Suomen ja Ruotsin tapaisten kalliiden maiden pienituloiset näyttäisi entistä vähälukuisemmilta ja halpojen maiden kaikki asukkaat pienituloisilta.

 

Ei niinkään yllättäen ykköseksi nousi Luxemburg, jossa 4% jäi pienituloisuusrajan alapuolelle. Suomi pääsi mukaan seuraavaksi parhaiden joukkoon, jossa pienituloisia on 5-10%. Hännänhuipuksi jäi Romania, jossa 90% alittaa EU-tasoisen pienituloisuusrajan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu