Yhteiskunnan palvelut ja tuloerot, osa 1,5

Laskeskelin aiemmin yhteiskunnan palveluiden vaikutusta tuloeroihin Suomen tasolla, eli oikaistuja käytettävissä olevia reaalituloja. Eurostatin jamppa pisti tuossa etsimiäni lukuja tulemaan, niin tässähän kohta pääsen laskemaan tuloeroja koko EU:n tasolla tähän tapaan innosta täristen.
 

Iso-Britanniasta, Romaniasta, Maltasta ja Kroatiasta ei irronnut lukuja (viime ajoilta), joten ne jäävät pois laskuista.

 

Lopputuloksista en vielä tiedä, mutta pistän nyt yhden kuvaajan, kerroin kuinka paljon koko kansan nettotulojen päälle nuo yhteiskunnan palvelut ovat. Tässä vielä Findikaattorin sivuilta kopsaistu selostus, että mitä oikein olen edes laskemassa: Kotitalouksien oikaistu käytettävissä oleva reaalitulo kuvaa kotitalouksien käytettävissä olevaa tuloa, johon on lisätty ns. hyvinvointipalvelujen arvo. Hyvinvointipalveluja ovat julkisen sektorin ja järjestöjen kotitalouksien hyväksi tuottamat yksilölliset palvelut. Niitä ovat esimerkiksi koulutus-, terveys- ja sosiaalipalvelut.

 

Kuvan luvut ovat vuodelta 2016 ellei toisin mainita. Mitä suurempi lukema, sen enemmän kansalaiset saavat rahatulojensa päälle yhteiskunnalta kaikkea enemmän ja vähemmän hyödyllistä maksutonta palvelua tms. Mitä isompi luku, sen enemmän on odotettavissa tuloerojen tasausta KUNHAN pääsen sinne asti joku päivä.

Esim:

Maa X:n kotitaloudet tienaavat nettona keskimäärin 20.000e vuodessa. Maa X:n kerroin on 1,3 eli he saavat yhteiskunnan maksuttomat palvelut mukaan lukien 20.000*1,3 = 26000e.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu