Turhia käppyröitä

Rikkaat ovat rikastuneet, mutta köyhät eivät ole köyhtyneet

  • Rikkaat ovat rikastuneet, mutta köyhät eivät ole köyhtyneet

Tilastokeskus julkaisi 2016 vuoden varallisuustilastot. Siitä sitten pääsin soveltamaan. Vertailuun otin vuodet 1994, jolloin 90-luvun lama oli syvimmillään ja tietty tuoreimmat 2016 vuoden luvut. Samalla otin luvut tulonjakotilastosta vertailuun.

 

Kuvan vertailussa väestö on jaettu nettovarallisuuden ja käytettävissä olevien rahatulojen mukaan. Prosenttiosuus meinaa sitä määrää kuinka  monta prosenttia kukin tulo/varallisuusdesiili on saanut osakseen väestön rikastumisesta.

 

Tuloilla mitattuna taloudet rikastuivat keskimäärin 11409 euroa. Laskin osuuden kunkin tulodesiilin tulojen kasvun / 11409 / 10 ja sain prosenttilukeman.  Sama homma varallisuuden osalta joka on kasvanut 22 vuoden aikana keskimäärin 125420 euroa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Vähäisellä talousasioiden ymmärryksellä olen uskonut että nyky- Suomessa kaikki rikastuvat, vähävaraiset vähemmän kuin rikkaat.

Onko käsitys oikea?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Kutakuinkin näin. Eteenpäinhän kehitys on kehittynyt Suomessa sentään, ettei olla nähty Jenkkilän tyylistä palkkastagnaatiota, tukijärjestelmien romahdusta ym.

Pekka Pylkkönen

Liittynee siihen että OMX Helsinki on kasvanut yli kymmenkertaiseksi vuodesta 1990.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Katsoin vielä millaisia lukuja tuolle ajanjaksolle saa isotuloisin 10%. Oma asunto on rikastuttanut eniten, sen jälkeen tulevat osakkeet ja sijoituskämpät. Vaikka rahaa ja omaisuutta näyttäisi olevan tallessa, niin silti on kasvanut paljon autolainojen ym ottaminen. Tyhmäähän se toisaalta olisi myydä tuottavat sijoitukset jos korko pyörii nollan kieppeillä.

https://i.imgur.com/gZ7onEy.jpg

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Se on sama miten köyhät köyhtyy tai rikastuu. Tuloerot ovat se seikka joka herättää katkeruutta.

Puhutaan muka isänmaallisuudesta ja yhteisestä kansasta, mutta vain rikkailla on oikeasti väliä, köyhistä ei kukaan välitä, ei ainakaan kun maassa oikeistolainen enemmistöhallitus, jonka äänestäjät kuuluvat pääasiassa maan rikkaaseen ja yhä rikastvaan eliittiin.

Toki tämä systeemi onnistuu jos enemmistö saadaan pidettyä jotakuinkin tyytyväisenä. Tässä tapauksessa enemmistö tarkoittaa hyvinvoivaa ja vaurasta enemmistöä.

Kun hyvinvoiva ja vauras enemmistö pitää valtaa, kuten se nyt pitää, kuka piittaa vähemmistöstä, eli niistä köyhistä, joilla ei oppositiossa ole mitään sananvaltaa yhteiskunnan asioista päätettäessä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

>Se on sama miten köyhät köyhtyy tai rikastuu. Tuloerot ovat se seikka joka herättää katkeruutta.

ooo

Ei pidä provosoitua. Kannattaa katsella omaa lompakkoa, ei se naapurin lompakko niin tärkeä ole. Siksi toiseksi ollaan jo aika lähellä kateutta, jonka väitetään olevan sielun home

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei pidä provosoitua."

:)

Ei niin, mutta taisit nyt kuitenkin hiukan provosoitua. (:

"Kannattaa katsella omaa lompakkoa, ei se naapurin lompakko niin tärkeä ole. Siksi toiseksi ollaan jo aika lähellä kateutta, jonka väitetään olevan sielun home."

Juuri niin. Ei kannattaisi katsoa muuta kuin omaa lompakkoa, muttakun köyhilläkin on silmät päässään, eikä niitä silmiä voi aina kiinnikään pitää ja niillä silmillä näkee miten rikkaat törsäilee, leveilee ja pröystäilee.

Ihminen on paskiainen. Se on lähtökohta ja se koskee sekä rikkaita ihmisiä, että myös köyhiä ihmisiä.

Rikkaat paskiaiset haluaa lisää pesäeroa köyhien ja rikkaiden välille. Rikas paskiainen haluaa toteuttaa sen lisäämällä rikkaiden rikkautta ja lisäämällä köyhien jöyhyyttä.

Köyhät paskiaiset haluavat pienentää elintasoeroja vähentämällä rikkaiden rikkautta ja köyhien köyhyyttä.

"Siksi toiseksi ollaan jo aika lähellä kateutta, jonka väitetään olevan sielun home"

Kyllä täasä ympäristössä home hyvin viihtyy. Se on sairaus joka tarttuu niin köyhiin kuin rikkaisiin ja se hometauti heikentää kaikkien elintasoa.

Köyhät tietenkin kärsii aina eniten, myös tästä homeesta, elikkä elintasoerot senkun kasvaa vain, mutta kyllä se home rassaa rikkaankin elintasoa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset