Turhia käppyröitä

Työttömyystilastot ja todelliset luvut

  • Kolmen laitoksen lukemat ja 12kk keskiarvot
    Kolmen laitoksen lukemat ja 12kk keskiarvot
  • Muutokset työttömyyden määrässä eri mittareilla
    Muutokset työttömyyden määrässä eri mittareilla

Finanssivalvonnalla ei ollut kätevissä taulukoissa lukuja työttömyysturvaetuuksia saaneista, niin käsipelillä copypastesin viimeisimpien vuosien luvut PDF:stä.

 

Mitä sitten noista uskoisi? TEMin yltiöhienolta näyttäviä lukuja, Tilastokeskuksen kyselytutkimuksia vai Finanssivalvonnalta löytyviä tarkkoja lukemia työttömyysturvaetuuksia saaneista? Viimeisin sisältää niin kuntouttavassa pilipalihommissa olevia kuin soviteltua korvausta saavia, joitten nollatunti tms sopparit eivät yksin elätä, joten minusta se kuvaa parhaiten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mielenkiintoista analyysiä, kiitos. TEM:illähän olisi dataa analysoida tilannetta tarkemmin, mutta sitä ei taideta haluta tehdä. Saattaisi pilata luodun mielikuvan...

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Olen samaa mieltä siitä että tuo sininen viiva kuvaa parhaiten työttömyyttä; jos saa työttömyysetuutta on varmasti TE-toimiston asiakkaana.

Pekka Pylkkönen

Ei se sovitellulla olo liene kuitenkaan yhtä paha kuin työttömyys. Toinen asia on sitten väkiluvun kasvu joka tapahtuu merkittävissä määrin tuontityöttömiä lisäämällä. Maahanmuuttoa on tapahtunut koko 2010-luvun noin 20.000-40.000 vuosivauhtia, joka on joka vuosineljänneksellä enemmän kuin väestön nettolisäys..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset