Turhia käppyröitä

Kuntouttavan työtoiminnan tuntipalkat 1994-2018

  • Kuntouttavan työtoiminnan "tuntipalkat" 1994-2018
    Kuntouttavan työtoiminnan "tuntipalkat" 1994-2018
  • Kulukorvaukset alkuperäisinä lukuina, sekä inflaatiokorjattuina
    Kulukorvaukset alkuperäisinä lukuina, sekä inflaatiokorjattuina

Kuntouttava työtoiminta toimi tiettävästi alunperin kuten pitikin, mutta nykyään se on lähinnä kunnan keino välttyä "sakkomaksulta". Kunta saa ilmaisen työvoiman lisäksi valtiolta jokaisesta kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvasta 10,09€/päivä. Ei kait muuten kuntouttavassa työtoiminnassa olevien ihmisten määrä olisi noussut vuosi vuodelta.

 

Kulukorvausta on nostettu vuosien varrella muutamaan otteeseen, mutta muutenhan inflaatio syö sitä vuosi vuodelta. Rahanarvona käytin kunkin vuoden tammi-kesäkuun kuluttajahintaindeksin keskiarvoa. Kulukorvausten lukemat kaivelin ympäri nettiä lakiesityksistä ja Kelan historiikeista. Luvut pitäisivät olla jetsulleen, mutta jätän toleranssivaraukset.

 

Saahan sitä työtön myöskin sen työttömyyskorvauksen ja yhteiskunnan palveluita ja plaa plaa. Se, että missä suhteessa mihinkään tuo kulukorvaus on, niin Wikipedian minimipalkka-sivun mukaan kuntouttavasta työtoiminnasta saatava korvaus työpanoksesta on verrattavissa sellaisten maiden minimipalkkoihin kuin Tunisia, Filippiinit ja Haiti, vaikka otettaisiin huomioon ostovoimakorjaus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset