Turhia käppyröitä

Naisten työllisyys ja hedelmällisyysaste

  • Ikäluokittain syntyvyys suhteessa työllisiin naisiin
    Ikäluokittain syntyvyys suhteessa työllisiin naisiin

Tällä kertaa hutkin miten naisten työllisyys on mahdollisesti vaikuttanut syntyvyyteen. Koska ei ole silmiin osunut tutkimuksia, niin tein taas itse. Taulukon prosentit on laadittu sen mukaan, että ei työssäolevat naiset on siivottu tyystin synnyttäneistä ja syntyneet lapset on jaettu 9 kuukautta aiemmin työelämässä olleiden naisten kesken.  Kunkin vuoden syntyvyyslukemat ikäluokittain vertailin työllisyyslukuihin edellisen vuoden maaliskuusta kuluvan vuoden helmikuuhun, jolloin todennäköisesti lapsi on syntynyt 9 kuukautta työllisyysstatuksen mittailun jälkeen. Jos turvattu tulevaisuus äidin työllisyyden muodossa olisi kriteeri perheen perustamiseen (tai sen suurenemiseen), niin viivojen pitäisi näyttää suht suorilta.

 

Verrattaessa yleisiin hedelmällisyyslukuihin työllisyysasteella mittaamani lukemat ovat hyvin samankaltaiset. Syöksy alkaa syystä tai toisesta 2010 jälkeen, paitsi yli 40 vuotiaiden osalta.

 

Loppupäätelmänä sanoisin, että naisten työllisyydellä ei ole osaa eikä arpaa syntyvyyteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ylipäätään tilastollinen korrelaatio ei kerro mitään syy-seuraus -suhteista.

(Muistathan jäätelönsyönnin ja hukkumiskuolemat yms. vakavammatkin asiat kuten esimerkiksi tilastoitujen raiskausten lukumäärän korrelointi naisten oikeuksien vahvuuteen; mitä vahvempi asema naisilla yhteiskunnassa, sitä herkemmin he tekevät rikosilmoituksen raiskauksista... Raiskauksia ei siis vähennetä naisten asemaa heikentämällä, vaikka pintapuolisesti voisi siltä näyttää.)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset